Ορίζοντες Ηπείρου: «Ουκρανία: The Day After»

Οι Ορίζοντες Ηπείρου στην προσπάθεια επιμόρφωσης των πολιτών ξεκινούν μια σειρά πολιτικών και ακαδημαϊκών συζητήσεων με θέματα ευρύτερα των αυτοδιοικητικών ζητημάτων.

Ο κύκλος εγκαινιάζεται με μια πρώτη συζήτηση την Κυριακή 13/3/22 στις 11:00 π.μ στο ξενοδοχείο «THE LAKE HOTEL» (Αχέροντος 4, Ιωάννινα) με θέμα την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, «Ουκρανία: The Day After».

Στα πλαίσια αυτά θα συζητηθούν  κατ’ ελάχιστον τα παρακάτω θέματα:

1. Αξιολόγηση των παγκόσμιων συσχετισμών μετά την εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

2. Οι εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

3. Τα δεδομένα στα Βαλκάνια.

4. Η επιρροή της εισβολής στα Ελληνοτουρκικά και το Κυπριακό.

Οι συμμετέχοντες είναι (με αλφαβητική σειρά):

-κ. Δημήτρης Απόκης: Διεθνολόγος, αρθρογράφος και δημοσιογράφος με ειδίκευση στην αμερικανική εξωτερική πολιτική.

Επισυνάπτεται το πλήρες βιογραφικό.

– κ. Κωνσταντίνος Θ. Λαμπρόπουλος: Ανώτερος Στρατηγικός Αναλυτής , Co-Chair του Athens Hub του ελληνικού παραρτήματος του διεθνούς Οργανισμού Geneva Centre for  Security Policy.

Επισυνάπτεται το πλήρες βιογραφικό.

Τη συζήτηση «Ουκρανία: The Day After**» θα συντονίσει ο Επικεφαλής της παράταξης «Ορίζοντες Ηπείρου» κ. Σπύρος Ριζόπουλος.

*Η συζήτηση «Ουκρανία: The Day After» δεν θα μεταδοθεί μέσω FACEBOOK.

*Οι θέσεις λόγων των μέτρων κατά της διασποράς του κορονοϊού θα είναι περιορισμένες. Παρακαλούμε δηλώστε συμμετοχή καλώντας στο τηλ. του γραφείου της παράταξης 26510 39931 από τις ώρες 10:00 π.μ-13:00 μ.μ μέχρι και τη Παρασκευή 11/3/22.

Ο Δημήτρης Απόκης είναι Διεθνολόγος και αρθρογράφος και δημοσιογράφος με ειδίκευση στην αμερικανική εξωτερική πολιτική.
Έκανε τις εγκύκλιες σπουδές του στην Αθήνα. Σπούδασε διεθνείς σχέσεις στο IST College, απέκτησε το πτυχίο των διεθνών σχέσεων στο Αmerican University, School of International Service, Washington, DC το 1998. Το Μάστερ (MIPP, International Public Policy), απονεμήθηκε από το Johns Hopkins University, The Paul H. Nitze School of Advanced International Studies (SAIS) το 2000. Το 2007 και 2008 φοιτεί στο SAIS Alumni College, Washington DC στις ΗΠΑ.

Ως δημοσιογράφος διετέλεσε επικεφαλής του Τμήματος Διεθνων Ειδήσεων της Δημόσιας Τηλεόρασης(ΕΡΤ), το διάστημα 2020 -2012. Εργάστηκε ως Ανταποκριτής της Εφημερίδας “Ο Κόσμος του Επενδυτή”, Washington, DC., της EΡT-NET, Washington, DC, όπου είχε την κάλυψη της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής για Ελλάδα, Κύπρο, Τουρκία, Νοτιοανατολική Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Περσικό Κόλπο. Πραγματοποιούσε καθημερινά ανταποκρίσεις από την Ουάσιγκτον για τα θέματα αυτά από το 1994 έως το 2005.
Υπήρξε ανταποκριτής της Ελληνικής Εκπομπής του BBC World Service Radio, της Εφημερίδας “ΤΟ ΒΗΜΑ”, Washington, DC., του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων, Washington DC., ήταν συνεργάτης του Γραφείου Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων της Πρεσβείας της Ελλάδας, Washington, DC. Από το 2009 έως το 2010 υπήρξε ειδικός Σύμβουλος Υπουργού και Διευθυντής Γραφείου του ΓΓ Αθλητισμού.

Το διάστημα 2010 έως το 2011 ήταν ειδικός Σύμβουλος, Διεθνών-Δημοσίων Σχέσεων και Ε.Ε., Υφυπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Χρ. Αηδόνη) και από το 2010 έως το 2012 ανέλαβε αρμοδιότητες Αντιπροέδρου Δ.Σ., Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών (ΟΑΚΑ) “Σπύρος Λούης”. Θεωρείται στον χώρο του ένας εξαιρετικός ειδικός επιστήμων με ένα από τα ελάχιστα πτυχία στην χώρα μας για την εξειδίκευσή του στην αμερικανική εξωτερική πολιτική.

Ο Κων/νος. Θ. Λαμπρόπουλος είναι Ανώτερος Στρατηγικός Αναλυτής , Co-Chair του Athens Hub του ελληνικού παραρτήματος του διεθνούς Οργανισμού Geneva Centre for Security Policy.
Στην Γενεύη, αποτελεί μέλος της ερευνητικής ομάδας που ερευνά την εξέλιξη της διεξαγωγής του Πολέμου και τις επιπτώσεις των νέων τεχνολογιών της Τέταρτης Βιομηχανικής Επανάστασης στον τομέα της Άμυνας και της Ασφάλειας.
Το 2015 έλαβε επ’ αριστεία από το Geneva Centre, το Global Fellowship Award στο πλαίσιο του Global Fellowship Initiative για έρευνα σχετικά με τον υβριδικό πόλεμο και τις στρατηγικές επιλογές αντιμετώπισης στο πλαίσιο εξέλιξης της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.
Σπούδασε Ιστορία στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο και δημοσιογραφία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και μετεκπαιδεύθηκε στις στρατηγικές σπουδές και στις σπουδές Πολέμου (War Studies) στο King’s College London του πανεπιστημίου του Λονδίνου.
Η διδακτορική του διατριβή αφορούσε την Αμερικανική Υψηλή Στρατηγική κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο στην περιοχή της Μεσογείου στο τμήμα Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου.
Άρθρα του έχουν δημοσιευτεί στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό αναφορικά με την Αμερικανική Εξωτερική πολιτική στον Ειρηνικό και την Μέση Ανατολή, τα δόγματα Ομπάμα και Τραμπ και την υψηλή στρατηγική της Κίνας στο πλαίσιο του Νέου Δρόμου του Μεταξιού.
Είναι τακτικός αρθρογράφος στο περιοδικό της ΣΕΕΘΑ , Εθνικές Επάλξεις.
Είναι μέλος του Ελληνο-αμερικανικού Ινστιτούτου (American‐Hellenic Institute) στη Ουάσιγκτον των ΗΠΑ, μέλος της AHEPA, ενώ αποτελεί μέλος σημαντικών ερευνητικών κέντρων στις σπουδές Ασφάλειας στη Μεγάλη Βρετανία και στις

Διαβάστε επίσης

Αφήστε το Σχόλιό σας