ΟΒ ΜέΡΑ25 Ιωαννίνων: Η σήψη του συστήματος έχει φτάσει και στο πιο απομακρυσμένο χωριό της Ελλάδας

Αγαπητοί συμπολίτες, η σήψη του συστήματος έχει φτάσει και στοπιο απομακρυσμένο χωριό της Ελλάδας!

Ξέρετε τι θα πει ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Καψάλης Κων/νος, να βγάζει στο σφυρί (δημοπρασία) το υπέροχο κλειστό Γυμναστήριο Πωγωνιανής; Για το εν λόγω κτίριο πριν δυο χρόνια ο αντιδήμαρχος Κουκουλάρης Στυλιανος είχε το θράσος, με γραπτή αίτησή του, να ζητήσει την αλλαγή χρήσης του και τώρα βλέπουμε τα αποτελέσματα!

Ο κ. Δήμαρχος για να δικαιολογηθεί μπορεί να επικαλείται το μεγάλο πλιάτσικο που γίνεται εδώ και χρόνια – με νόμο – σε όλη την χώρα (Αεροδρόμια, Λιμάνια, Σιδηρόδρομοι, Δίκτυα Ηλεκτροδότησης και τόσα ακόμη). Τι είναι λοιπόν ένα Γυμναστήριο 200 τ.μ. το οποίο πριν τις “καινοτόμες” μνημονιακές νομοθεσίες ήταν περιουσία του Ο.Σ.Κ. (Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων).

Το πιο περίεργο όμως είναι η χρονική περίοδος που επιλέγεται να γίνει η δημοπράτηση: Γίνεται 2 μήνες πριν ξανανοίξει το Δημοτικό Σχολείο της Κοινότητας, με 40 παιδιά περίπου, τα οποία δεν θα μπορούν πια να χρησιμοποιούν καθόλου το υπάρχον κτίριο!

Το κτίριο δημοπρατείται (4/7/2022 Διαύγεια) για άλλη -άγνωστη- χρήση με το ευτελέστατο μίσθωμα των 50 € που δεν αποφέρει τίποτα στον δήμο! Δηλαδή εκεί που περιμένουμε από το κράτος να φτιάξει γυμναστήρια σε σχολεία που δεν διαθέτουν, βλέπουμε ότι
ακόμα και εκεί που διαθέτουν γυμναστήρια, αυτά να παραχωρούνται σχεδόν δωρεάν σε ιδιώτες!

Αυτή δεν είναι απλά αδιαφορία για τη δωρεάν παιδεία, αλλά ταξικός πόλεμος!

Εδώ πρέπει οι δάσκαλοι, οι καθηγητές, οι πολιτιστικοί Σύλλογοι, οι αδελφότητες, οι άνθρωποι των γραμμάτων του Πωγωνίου, του νομού Ιωαννίνων, η Πανηπειρωτική, ο Σύλλογος Φοιτησάντων στην Πωγωνιανή, οι σύλλογοι απόδημων, οι βουλευτές του νομού, τα κόμματα, το υπουργείο Παιδείας να πάρουν θέση.

Το ΜΕΡΑ 25Ιωαννίνων παίρνει ανοικτά θέση: Να παραμείνει το κτήριο και να λειτουργήσει για τον σκοπό που κατασκευάστηκε ως κλειστό Γυμναστήριο – αίθουσα εκδηλώσεων για τα παιδιά του σχολείου.


ΟΒ ΜέΡΑ25 Ιωαννίνων

Διαβάστε επίσης

Αφήστε το Σχόλιό σας