Πανελλαδική πρωτιά για το Θεατρικό Εργαστήρι Πρέβεζας

Το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου, το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη» Δήμου Αθηναίων και η Πινακοθήκη Δήμου Αθηναίων παρουσίασαν τις 9 παραστάσεις που ξεχώρισαν στον διαγωνισμό συγγραφής και παράστασης θεατρικού έργου «Θέατρο στο Μουσείο – Ιστορίες Μετακίνησης» που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του Culture Is Athens του Δήμου Αθηναίων από τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) και την Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Οι καλλιτεχνικές ομάδες της πόλης, έπειτα από ανοιχτό κάλεσμα του ΟΠΑΝΔΑ και της Τεχνόπολης, κλήθηκαν να δημιουργήσουν θεατρικά έργα με έμπνευση τις έννοιες της μετακίνησης και της προσφυγιάς και κεντρικό άξονα την πόλη της Αθήνας.

Μετά τις παραστάσεις κριτική επιτροπή και κοινό ανέδειξαν, κατόπιν ψηφοφορίας ,την αγαπημένη τους παράσταση, “ο Μπεχτσής/ο Νυχτοφύλακας” του Κώστα Λάκη, η οποία παρουσιάστηκε από το Θεατρικό Εργαστήρι Πρέβεζας.

Η παράσταση απέσπασε το πρώτο βραβείο ανάμεσα από 9 παραστάσεις που επίσης ξεχώρισαν και άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις.

Η σκηνοθεσία ανήκει στη Λίλη Σακκά η επιμέλεια κειμένου στον Βασίλη Μπούτση ,ενώ τους ρόλους του έργου ενσάρκωσαν οι Κοσμάς Μαρκής και Σπύρος Παπαδιώτης.

Η παράσταση “ο Μπεχτσής/ο Νυχτοφύλακας” αποτυπώνει την ιστορία δύο προσφύγων από τη Σμύρνη το 1922 και τη συνάντηση ζωής που θα έχουν με ένα νυχτοφύλακα στο αφιλόξενο για κείνους περιβάλλον της εποχής.

Ο συγγραφέας Κώστας Λάκης εκφράζει τις πιο θερμές ευχαριστίες προς το Θεατρικό Εργαστήρι Πρέβεζας και το κοινό που βρέθηκε στη μαγική βραδιά στο Γκάζι.

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε το Σχόλιό σας