Παρών και στον Δήμο Ζηρού -Αισιόδοξα μηνύματα από νέους πολιτικούς

Τελικά το θέμα (ΕΔΩ) με την απουσία των εκλεγμένων περιφερειακών συμβούλων από βαρύνουσας σημασίας εκδηλώσεις, πήρε –δικαιολογημένα- διαστάσεις σε όλο το νομό Πρέβεζας . Δεκάδες τα μηνύματα από πολίτες του νομού που εξέφρασαν παράπονα για παρόμοια φαινόμενα στην περιοχή τους, γενικά από το ντόπιους πολιτικούς.

Όμως δεν είναι πλέον ζήτημα μόνο απουσίας. Είναι ζήτημα αρχών και ηθών !

Τι κάνει ένας εκλεγμένος και έμπειρος πολιτικός όταν ψέγεται ότι αγνοεί συστηματικά έναν ολόκληρο Δήμο;

Επιστρατεύει αφελείς δικαιολογίες περί προσκλήσεων ή σιωπά και δεν επαναλαμβάνει το πολιτικό του ατόπημα ;

Κατά σύμπτωση σε επικοινωνία μου – για άλλον λόγο- με έναν νέο πολιτικό,  εκλεγμένο πρεβεζάνο περιφερειακό σύμβουλο ,πήρα την απάντηση στην παραπάνω, ρητορική ερώτηση που έθεσα.

Διαβάστε τι ειπώθηκε –μεταξύ άλλων- αυτολεξεί, στην επικοινωνία που είχα με τον περιφερειακό σύμβουλο, Παύλο Φραγκούλη, εκλεγμένο με την παράταξη “Ήπειρος Όλον”.

ΕΡΩΤΗΣΗ

«Παύλο, σε είδα να παρίστασε- και μπράβο σου-στις πανηγυρικές εκδηλώσεις τις Φιλιππιάδας αλλά και του Θεσπρωτικού.
Θέλω να σε ρωτήσω αν δέχθηκες επίσημη πρόσκληση από τον Δήμο Ζηρού για να παραβρεθείς στους εορτασμούς του Αγίου Βησσαρίωνα και της Παναγίας της Λαμποβίτισσας, αντίστοιχα ;»

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

«Δε νομίζω πως ένας εκλεγμένος περιφερειακός σύμβουλος  χρειάζεται ειδική πρόσκληση από τη στιγμή που ο Δήμος Ζηρού εξέδωσε ανοιχτή πρόσκληση και η οποία δημοσιεύτηκε στα τοπικά ΜΜΕ.

Αλλά κι αν ακόμα –εκ παραδρομής- κάποιος δήμος δεν ανακοινώσει τις εκδηλώσεις για τον Πολυούχο, οφείλω να τιμήσω και τον Προστάτη Άγιο της περιοχής ,αλλά και τους ανθρώπους που ζήτησα την στήριξή τους.

Με την ευκαιρία να ευχηθώ και πάλι ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ στους δημότες της Φιλιππιάδας και του Θεσπρωτικού και ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ στη δύσκολη εποχή που διανύουμε.»

Απάντηση σεμνή και ειλικρινής δείγμα του πρίσματος με το οποίο αντιλαμβάνεται την κοινωνική ζωή μέσα από την πολιτική ενασχόληση !

Απάντηση που αποπνέει αισιοδοξία για την εξαφάνιση παλαιοκομματικών καταλοίπων και πολιτικάντικων συμπεριφορών !

Υ.Γ. 1. Να τονίσω πως με τον Παύλο δεν μας συνδέει κανενός είδος φιλίας και πως εκφραζόμαστε μέσα από διαφορετικούς πολικούς φορείς, απλώς έχουμε ένα «γεια», όπως λέμε στην καθομιλουμένη.

Υ.Γ. 2. Στις εκδηλώσεις του εορτασμού του Πολυούχου της Φιλιππιάδας ήταν παρών και ο Γιώργος Ζάψας, επικεφαλής της παράταξης «Κοινό των Ηπειρωτών».

Κώστας Παπαδιώτης

Διαβάστε επίσης

Αφήστε το Σχόλιό σας