ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ “μοιράζουν” Δημάρχους με εκλογομαγειρέματα στους Δήμους Πρέβεζας και Πάργας

Ένα περίεργο σκηνικό που κρύβει ίσως προσωπικές στρατηγικές στην αυτοδιοίκηση, “δουλεύεται” επιμελώς το τελευταίο χρονικό διάστημα από κύκλους των νομαρχιακών επιτροπών του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ στην Πρέβεζα.

Λειτουργώντας στα όρια του… παραθεσμικού και παρά τις αποφάσεις των κεντρικών πολιτικών τους οργάνων που δε μιλούν για χρίσματα, αλλά για συνεργασίες, ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να επιβάλει υποψήφιο δικό του στον Δήμο Πρέβεζας και παράλληλα να στηρίξει ΠΑΣΟΚο Δήμαρχο στο Δήμο Πάργας για να “φαγωθεί” ο νυν Δήμαρχος Νίκος Ζαχαριάς, που μπορεί να προέρχεται από την Κεντροαριστερά, αλλά εκλέγεται και θα διεκδικήσει εκ νέου την εκλογή του με πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο.

Τα πολιτικά ευτράπελα ξεκινούν από το Δήμο Πρέβεζας. Ποιος να το έλεγε ότι μια συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ, η λεγόμενη “ομπρέλα” θα στήριζε και μάλιστα με χρίσμα, έναν συνταξιούχο αστυνομικό για υποψήφιο, τον Δημήτρη Σιόρεντα, παραμερίζοντας μάλιστα μία ολόκληρη πετυχημένη δημοτική παράταξη στα δημοτικά πράγματα. Και όχι μόνον αυτό, αλλά ο ε.α. στρατηγός θεωρείται και του περιβάλλοντος της Όλγας Γεροβασίλη.

Η “σιδηρά κυρία” δηλαδή του ΣΥΡΙΖΑ στην Ήπειρο πλάι-πλάι με τους συμπαθούντες, τον Ευκλείδη Τσακαλώτο… Τι άλλο θα δούμε στην αυτοδιοίκηση…

Μία μερίδα λοιπόν της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ στην Πρέβεζα δίνει μεγάλο αγώνα μαζί με μερίδα του ΠΑΣΟΚ, να εμφανίσουν τον Δημήτρη Σιόρεντα ως κοινό υποψήφιο, την ίδια στιγμή που κάνουν στην άκρη στελέχη του ΠΑΣΟΚ που δεν “πήδηξαν σαν τα ποντίκια από το καράβι” όταν το κόμμα καταποντίστηκε. Ούτε κουβέντα για Γιαννουλάτο, Μπαΐλη, Κορωναίο,Ροπόκη, Ζέρβα  και άλλους που είναι και εν ενεργεία δημοτικοί σύμβουλοι.

Καμία απάντηση στην πρόταση για προγραμματική σύγκλιση της παράταξης “Ανάπτυξη Τώρα” που είναι μία ανεξάρτητη δύναμη με πολλούς κεντροαριστερούς και συριζαίους κοντά της.

Σβήστηκαν όλα… μονοκοντυλιά για χάρη του ε.α. στρατηγού του ΣΥΡΙΖΑ και των “μαγειρεμάτων” στο Δήμο Πάργας.

Στον Δήμο Ζηρού τι γίνεται άραγε;

Μόνο που όσοι κάνουν αυτά τα “εκλογομαγειρέματα” και μοιράζουν χρίσματα στο παρασκήνιο, θα πρέπει να αντιληφθούν ότι οι δημότες έχουν ξεπεράσει πια αυτά τα στεγανά. Και μπορεί να βρεθούν και προ εκπλήξεως… από την κοινωνία και όχι μόνο….

Κώστας Παπαδιώτης

Διαβάστε επίσης

Αφήστε το Σχόλιό σας