ΠΑΣΟΚ Πρέβεζας : «Σχέδια επί Χάρτου»

Μετά τη εκλογή του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής Νίκου Ανδρουλάκη δόθηκε το σύνθημα για μια δυναμική επανοργάνωση του κομματικού μηχανισμού ανά την επικράτεια.

Οι περισσότερες νομαρχιακές επιτροπές, ούσες νεοσύστατες και ανανεωμένες έσπευσαν να αξιοποιήσουν το πλεονέκτημα του νέου αέρα με στόχο την τοπική συσπείρωση, προσδοκώντας σε βελτιωμένα εκλογικά αποτελέσματα, συμβάλλοντας έτσι στο μεγάλο στοίχημα για ένα μεγάλο ΠΑΣΟΚ.

Στον νομό Πρέβεζας όμως φαίνεται πως η οργάνωση έμεινε στα «σχέδια επί χάρτου».

Καμία ουσιαστική παρέμβαση στα μείζονα  ζητήματα του νομού.

Καμία κριτική στο κυβερνητικό έργο σε επίπεδο νομού.

Στο απυρόβλητο ο κυβερνητικός βουλευτής , στο απυρόβλητο η «δεξιοκρατούμενη» Περιφερειακή Ενότητα, στο απυρόβλητο ο κομματικοποιημένος δήμος Πρέβεζας !

Όλα βαίνουν καλώς σε ετούτο τον τόπο, επί Νέας Δημοκρατίας !

Όσον αφορά την φερόμενη χθεσινή παραίτηση του Γραμματέα της Νομαρχιακής κ. Σπύρου Κόκκαλη, ως φερόμενη μιας δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση αλλά διαρροή σε τοπικά ΜΜΕ, δεν είναι αξιολογήσιμη αυτή τη στιγμή.

Πληροφορίες πάντως αναφέρουν πως στη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής κυριάρχησε το θέμα της στέγασης των γραφείων και πως τα περί παραιτήσεως έλαβαν χώρα μετά τη συζήτηση !!

Ενδεχομένως να ειπώθηκε κάτι «εν τη ρύμη του λόγου», ενδεχομένως να υπάρχει πράγματι βούληση για παραίτηση.

Όπως και να ‘χει η διαρροή διαμόρφωσε ένα κλίμα που δύσκολα θα είναι αντιστρέψιμο ακόμα και με τις παρεμβάσεις που εννοείται πως θα γίνουν –αν ήδη δεν έχουν γίνει- από τη Χαριλάου Τρικούπη.

Ένας πολιτικός φορέας όπως το ΠΑΣΟΚ έχει να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην πολιτική και κοινωνική ζωή της Πρέβεζας..

Χρειάζεται προσοχή και εγρήγορση να παραμεριστεί η τυχόν εσωστρέφεια.

Ο τόπος έχει ανάγκη όλες τις δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου.

Απερίσπαστες !

 

Κώστας Παπαδιώτης

Διαβάστε επίσης

Αφήστε το Σχόλιό σας