Πρέβεζα : Χωρίς την παρουσία πιστών η ρίψη του Τιμίου Σταυρού στο λιμάνι

Με διαφορετικό τρόπο και με την τήρηση όλων των μέτρων προστασίας για τον κορονοϊό πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός των Θεοφανείων στην Πρέβεζα. Στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους τελέστηκε θεία λειτουργία χοροστατούντος του Σεμασμιωτάτου Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ.Χρυσοστόμου και έγινε η ρίψη του Τιμίου Σταυρού εντός του Ιερού Ναού, ενώ στη συνέχεια μοιράστηκε ο αγιασμός στους πιστούς.

Στον Μητροπολιτικό Ναό με μάσκες και τις ανάλογες αποστάσεις παρευρέθησαν μεταξύ άλλων οι βουλευτές του Νομού Στέργιος Γιαννάκης και Κώστας Μπάρκας, ο εκπρόσωπος της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας Χρήστος Γούσης, ο επικεφαλής της παράταξης “Δημοτική Συνεργασία” και δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Μπαΐλης, εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας και πιστοί. Στη συνέχεια και γύρω στις 12:30μ.μ ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελο Πανοσ. Αρχιμανδρίτη Σίμων Δημογέροντα και από δύο ιερείς κατευθύνθηκε προς τον χώρο του τελωνείου και πραγματοποίησε την τελετή των υδάτων, ρίχνοντας το Σταυρό στη θάλασσα, από την προβλήτα του εμπορικού λιμανιού , χωρίς πιστούς αλλά και κολυμβητές για να μην υπάρξει συνωστισμός , λόγω της επιδημιολογικής κατάστασης στην περιοχή, που είναι επιβαρυμένη από την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού το τελευταίο διάστημα.

Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε χρόνια πολλά με υγεία, με την ελπίδα να τελειώνουμε γρήγορα από την πανδημία και να επιστρέψουμε στην κανονικότητα, καθώς και να γιορτάσουμε κανονικά του χρόνου τη μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας.

πηγή : Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας

Διαβάστε επίσης

Αφήστε το Σχόλιό σας