Πρέβεζα: Πρόγραμμα «By ElasmoCatch» από την Περιβαλλοντική Οργάνωση iSea

Στο πλαίσιο του προγράμματος «By ElasmoCatch» που πραγματοποιείται από την περιβαλλοντική οργάνωση iSea σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών και το Πανεπιστήμιο της Πάντοβα, θα πραγματοποιηθούν ενημερωτικές εκδηλώσεις σε συνεργασία με τη Μονάδα Διαχείρισης Αμβρακικού Κόλπου με στόχο την ενημέρωση για τις δραστηριότητες του προγράμματος, επαγγελματιών και ερασιτεχνών αλιέων που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή του Αμβρακικού Κόλπου.

Συγκεκριμένα:

Στην Αμφιλοχία, υπό την αιγίδα του Δήμου Αμφιλοχίας σας περιμένουμε στις 27/9 στην ενημερωτική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο Αμφιλοχίας (Γεωργίου Στράτου 5)και ώρα 19:00-21:00.

Στην Πρέβεζα, υπό την αιγίδα της Μονάδας Διαχείρισης Αμβρακικού Κόλπου σας περιμένουμε στις 28/9 στην ενημερωτική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Ερμηνείας & Διαδραστικής Ψηφιακής Ενημέρωσης (Βαθύ Πρέβεζας, Έναντι Νοσοκομείου Πρέβεζας) και ώρα 17:00-19:00.

Στην Άρτα, υπό την αιγίδα του Δήμου Άρτας σας περιμένουμε στις 29/9 στην ενημερωτική εκδήλωση στο Δημαρχείο Άρτας (Περιφερειακή οδός & Αυξεντίου), ώρα 11:00-13:00.

Το πρόγραμμα «By ElasmoCatch» ξεκίνησε το 2020 από την Περιβαλλοντική Οργάνωση iSea με επισκέψεις σε αλιευτικά σκάφη παράκτιας και μέσης αλιείας στα λιμάνια της Αλεξανδρούπολης, της Καβάλας και της Μηχανιώνας για την καταγραφή των αλιευμάτων ελασμοβράγχιων.

Το 2021 συνεχίστηκε με επισκέψεις σε αλιευτικά σκάφη παράκτιας αλιείας στη Χαλκιδική με στόχο τη συστηματική συλλογή δεδομένων για τα αλιευμένα και εκφορτωμένα άτομα ελασμοβράγχιων. Πλέον, το 2022 και σε συνεργασία με το Τμήμα Αλιείας και

Υδατοκαλλιεργειών του Πανεπιστημίου Πατρών και το Τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου της Πάντοβα, η ερευνητική προσπάθεια εστιάζει στην ιδιαίτερα σημαντική περιοχή του Εθνικού Πάρκου Υγροτόπων Αμβρακικού Κόλπου με στόχο την εφαρμογή των μεθοδολογιών που αναπτύχθηκαν τα προηγούμενα χρόνια στο Βόρειο Αιγαίο.

Θα θέλαμε να προσκαλέσουμε όλη την αλιευτική κοινότητα επαγγελματιών και ερασιτεχνών αλιέων να συμμετέχει στην εκδήλωση, καθώς αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του προγράμματος και η συμβολή τους είναι εξαιρετικά σημαντική.

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Ocean Care και του Shark Foundation.

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες: Γιώργος Ράλλης,

2313090696,

giorgos.rallis@isea.com.gr

Διαβάστε επίσης

Αφήστε το Σχόλιό σας