Πρέβεζα: Συνάντηση θεσμικών φορέων και πολιτών για το Τμήμα Λογιστικής

Οι πολίτες της Πρέβεζας παρακολουθούν με ιδιαίτερη ενόχληση όσα γίνονται, μετά την ατυχή απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Τμήματος Λογιστικής κι Χρηματοοικονομικής  και την επικύρωσή της από τη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για μεταφορά του στην πόλη των Ιωαννίνων.

Αυτό εξελίσσεται σε οργή εξαιτίας του τρόπου που αναπτύσσεται η Ήπειρος λόγω της αυξανόμενης συγκέντρωσης όλων των υπηρεσιών και των ιδρυμάτων στην πόλη των Ιωαννίνων, η οποία έχει ως αποτέλεσμα την ανισομέρεια στην περιφέρεια της Ηπείρου. Θεωρούμε δε κατάφωρα άδικη την αδιαφορία για τον τόπος μας αν λάβουμε υπόψη  ότι η Πρέβεζα πρωτοστάτησε στην ίδρυση του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στη δεκαετία του 1960. Ο αείμνηστος γυμνασιάρχης Μιχαήλ Κατσαούνης συμμετείχε ως εκπρόσωπος της πόλης στις συζητήσεις που γίνονταν στα Γιάννινα (1961).

Θεωρούμε αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα της πόλης και της περιοχής μας να εξελιχθεί σε πανεπιστημιακό πόλο με την παραμονή του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής στην Πρέβεζα αλλά και την ενίσχυσή του με άλλο τμήμα.

Για τον λόγο αυτό η Ομάδα Πρωτοβουλίας Πολιτών της Πρέβεζας για την παραμονή του Τμήματος, διοργανώνει συνάντηση των θεσμικών φορέων του τόπου μας αλλά και συμπολιτών μας, που θα γίνει τη Μεγάλη Πέμπτη, 21 Απριλίου 2022, ώρα 12 το μεσημέρι στη Θεοφάνειο Αίθουσα Τέχνης.

Στόχος της συνάντησης είναι να εκδοθεί ένα ψήφισμα που θα αποτελέσει το σημείο συνάντησης όλων, με κατευθυντήρια κατεύθυνση το δικαίωμα της Πρέβεζας στην πανεπιστημιακή εκπαίδευση, που θα έχει πολλαπλές ωφέλειες για τον τόπο μας, με επιμονή στην επιστημονική εγκυρότητα των πανεπιστημιακών τμημάτων.

Όλοι κι όλες στη συνάντηση.

Απαιτούμε ισότιμη μεταχείριση.

Διεκδικούμε το μέλλον του τόπου μας

Όλοι μαζί

Ομάδα Πρωτοβουλίας πολιτών της Πρέβεζας για το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομίας

Διαβάστε επίσης

Αφήστε το Σχόλιό σας