Προς ολοκλήρωση η τοποθέτηση της γέφυρας στον ποταμό Άραχθο

Εντός του επόμενου δεκαήμερου εκτιμάται ότι θα δοθεί σε κυκλοφορία η γέφυρα «Τριανταφύλλου» στον ποταμό Άραχθο. Αυτό ανέφερε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση». Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στο ιστορικό ανάθεσης έργου για την προστασία της γέφυρας, αλλά και για τις εργασίες που είχαν εκτελεστεί μέχρι την κατάρρευση της γέφυρας.

Συγκεκριμένα μεταξύ άλλων υπογράμμισε:

«Η Περιφέρεια, με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής τον περασμένο Σεπτέμβριο ανέθεσε με τη διαδικασία της διαδικασία της διαπραγμάτευσης, ώστε να συντμηθεί ο χρόνος- το έργο προστασίας των βάθρων της γέφυρας κλπ. με συνολικό προϋπολογισμό 74.400 ευρώ. Η υπογραφή της σύμβασης και η εγκατάσταση του αναδόχου έγινε στις 4 Οκτωβρίου. Οι εργασίες άρχισαν αμέσως καθώς το επέτρεπε η χαμηλή ακόμη στάθμη των νερών του ποταμού. Οι εργασίες που έγιναν ήταν αυτές που προβλεπόταν στην τεχνική περιγραφή του έργου: Προστασία του ανατολικού βάθρου με ογκόλιθους και σκυρόδεμα, εργασίες καθαρισμού και διευθέτησης του ποταμού, καθώς και εργασίες κατασκευής τοίχου από συρματοκιβώτια για την προστασία παρακείμενης ιδιοκτησίας.

Οι ογκόλιθοι που χρησιμοποιήθηκαν προέρχονται από προϊόντα παρακείμενου λατομείου (Δεμάτι). Τα υλικά των σαρζανέτ προήλθαν από υλικά της κοίτης του ποταμού, 500 περίπου μέτρα μακριά από τη γέφυρα μετά από καθαρισμό και διευθέτηση της κοίτης. Επομένως οι εργασίες που εκτελέστηκαν δεν προκάλεσαν θέμα υποσκαφής στο μεσόβαθρο της γέφυρας που κατέρρευσε.

Εκείνο που θέλω να τονίσω για μια ακόμη φορά είναι η άμεση ανταπόκριση του ΓΕΕΘΑ για την τοποθέτηση γέφυρας Μπέλλευ ώστε να αποκατασταθεί η ομαλή συγκοινωνία των χωριών που εξυπηρετούσε. Αυτό θα γίνει εντός του επόμενου δεκαήμερου, αφού κάνουμε εμείς τις υπόλοιπες εργασίες όπως δάπεδο και προσβάσεις κ.α.».

Διαβάστε επίσης

Αφήστε το Σχόλιό σας