Πρωτοβουλία Γιατρών Ηπείρου : Ολική και νικηφόρα αντεπίθεση

Η παράταξη Πρωτοβουλία Γιατρών Ηπείρου (οι άνθρωποι πάνω από τα κέρδη) σήμερα που η ακραία νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη διαχειρίζεται το ΕΣΥ  σχεδιάζοντας για την επόμενη ημέρα τη διάλυση του πυρήνα της Δημόσιας Περίθαλψης μετατρέποντας το ΕΣΥ σε ένα χρηματιστήριο Υγείας . Καλεί τους γιατρούς της Ηπείρου σε μια ΟΛΙΚΗ και ΝΙΚΗΦΟΡΑ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ. Τους καλεί να συμμετέχουν μαζικά στις εκλογές της ΕΙΝΗ την Δευτέρα 24/01/2022 στηρίζοντας και δυναμώνοντας την παράταξή μας για να διεκδικήσουμε όλοι μαζί

o    Επαναφορά όλων των κλινικών και των κλινών τους, στην κατάσταση πριν την πανδημία.

o    Προσλήψεις Μόνιμου Ιατρικού προσωπικού, με βάση τις καταγεγραμμένες ελλείψεις σε κάθε κλινικό και εργαστηριακό τμήμα και ενισχυμένη μοριοδότηση όσων προσλήφθηκαν πριν και κατά την διάρκεια της πανδημίας. Σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες που θα αποτυπώνει ένας σύγχρονος υγειονομικός χάρτης.

o    Αναδιάταξη των Κέντρων Εμβολιασμού, προκειμένου τα Νοσοκομεία να ανακτήσουν τους χώρους τους αλλά και τα ιατρικά τμήματα τους γιατρούς τους που έχουν μετακινηθεί σε αυτά.

o    Θεσμική απαγόρευση των μετακινήσεων γιατρών, σε άλλα Νοσοκομεία, κατάσταση που αποδιοργανώνει την προσωπική και οικογενειακή ζωή των γιατρών.

o    Αναμόρφωση του μισθολογίου των γιατρών. Ένταξη στα ΒΑΕ.

o    Αναμόρφωση της αποζημίωσης των εφημεριών και στα επίπεδα προ του 2010 αλλά και διασφάλιση αποζημίωσης όλων των εφημεριών που διενεργούνται ως αναγκαίες, χωρίς τον χαρακτηρισμό ‘’πλεονάζουσες’’ που επιτρέπει στην Διοίκηση να τις αποζημιώνει με σημαντική χρονική καθυστέρηση.

o    Καθιέρωση σύγχρονου εκπαιδευτικού προγράμματος των ειδικευομένων γιατρών και απαλλαγή τους από αλλότρια καθήκοντα.

o    Ενίσχυση και ολοκλήρωση της οικοδόμησης δημόσιου συστήματος ΠΦΥ (αγροτικού και αστικού τύπου).

o    Κατάρτιση νέου σύγχρονου οργανισμού για το ΠΓΝΙ με ένταξη των αναγκών του 4ου κτηρίου και όλων των νέων τμημάτων και μονάδων που έχουν αναπτυχθεί. Αναμόρφωση των οργανισμών όλων των νοσοκομείων της περιφέρειας , με την ένταξη νέων και απαραίτητων τμημάτων και υπηρεσιών, που απευθύνονται στις τοπικές κοινωνίες, αύξηση των οργανικών θέσεων ιατρικού και λοιπού υγειονομικού προσωπικού.

o    Νέο δημόσιο νοσοκομείο  στην ΠΕ Πρέβεζας.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε το Σχόλιό σας