Στη βουλή οι διπλές αναθέσεις για τη μεταφορά του υπολείμματος στην Ήπειρο

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Περιβάλλοντος & Ενέργειας

Θέμα: Αναθέσεις για τη μεταφορά του υπολείμματος από τη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων Ηπείρου

Σε συνέχεια της προηγούμενης ερώτησής μας (αρ. πρωτ. 707/27-10-2021) στον κ. Υπουργό Εσωτερικών για τις εκατέρωθεν σοβαρές καταγγελίες περί διαπλοκής που εκτοξεύονται από τους εκπροσώπους των Δήμων, της Περιφέρειας και τελευταία και από τον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας.

Στην Ήπειρο ο λαός συνεχίζει να παρακολουθεί τις συγκρούσεις μεταξύ  των επιχειρηματικών ομίλων που φιλοδοξούν να αναλάβουν τη λειτουργία του Δικτύου Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) Περιφέρειας Ηπείρου, οι οποίες έχουν δημιουργήσει κατ’ αντανάκλαση μια πρωτοφανή δημόσια σύγκρουση διαρκείας, μεταξύ του πολιτικού τους προσωπικού στους Δήμους, την Περιφέρεια Ηπείρου αλλά και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου Δυτικής Μακεδονίας.

Στο τελευταίο επεισόδιο αυτή της σύγκρουσης τόσο η Περιφέρεια Ηπείρου όσο και ο Αναγκαστικός Σύνδεσμος Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων, με διαφορά κάποιων ημερών, έχουν αναθέσει την ίδια υπηρεσία, δηλαδή τη μεταφορά του υπολείμματος από τη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων Ηπείρου, προς τους Χώρους Υγειονομικής Ταφής  του Ελληνικού, του Καρβουναρίου και της Βλαχέρνας, ο κάθε φορέας σε διαφορετικό ανάδοχο, γιατί ο κάθε φορέας θεωρεί ότι αυτός έχει την αρμοδιότητα της μεταφοράς του υπολείμματος.

Επειδή δύο διαφορετικοί ανάδοχοι θα αναζητήσουν την πληρωμή τους και τότε και ο ΑΣΔΣΑ και η Περιφέρεια Ηπείρου θα απευθυνθούν στο λαό για να πληρώσει μέσω των ανταποδοτικών τελών άρα οι εκατέρωθεν χειρισμοί για ακόμα μια φορά έχουν θύμα το λαό. Επειδή όσο όλα αυτά συμβαίνουν, η κυβέρνηση παρακολουθεί δια των αρμόδιων Υπουργών της εκ του μακρόθεν τα τεκταινόμενα αφήνοντας την όλη υπόθεση να εξελιχθεί σύμφωνα με τους «κανόνες της ελεύθερης αγοράς», στο πλαίσιο των καπιταλιστικών «συναλλακτικών ηθών» δηλαδή του άγριου ανταγωνισμού μεταξύ μερίδων του κεφαλαίου

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. Υπουργοί, αν προτίθεται η κυβέρνηση να εξετάσει τις διπλές αναθέσεις που καλείται να πληρώσει ο λαός της Ηπείρου.

Οι Βουλευτές

Παπαναστάσης Νίκος

Καραθανασόπουλος Νίκος

Διαβάστε επίσης

Αφήστε το Σχόλιό σας