Στο Δήμο Πρέβεζας έχουμε «λάδια πολλά κι από τηγανίτα τίποτα»

 Γράφει ο Βασίλης Ιωάννου*

Σε πρόσφατη συνέντευξή του, Αντιδήμαρχος του Δήμου Πρέβεζας, θέλοντας να δικαιολογήσει το γεγονός ότι τα έργα που κατασκευάζονται τα 2 τελευταία χρόνια έχουν όλα σχεδιαστεί από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, απάντησε με τη γνωστή φράση ότι «Ο Δήμος έχει συνέχεια…».

Και πράγματι έτσι είναι ή για να είμαι πιο ακριβής, έτσι πρέπει να είναι.

Οι Δημοτικές αρχές όταν αναλαμβάνουν, οφείλουν να συνεχίζουν ότι έχει προγραμματιστεί, να συμπληρώνουν τα θετικά και βεβαίως να διορθώνουν  “τα κακώς κείμενα”…

Αυτά δεν αποτελούν μόνο υποχρέωση, αλλά και ένδειξη πολιτικής ευθύνης στο θεσμό της Αυτοδιοίκησης και θα πρόσθετα και σεβασμού απέναντι στους δημότες, οι οποίοι απαιτούν  βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας της ζωής τους.

Το ερώτημα  όμως που τίθεται είναι αν η Δημοτική αρχή Πρέβεζας, με τη μέχρι τώρα πορεία της, εκτός από το να ολοκληρώνει τις εκκρεμότητες των προκατόχων της, δημιουργεί προϋποθέσεις συνέχειας και προοπτικής για το μέλλον.

 Γιατί είναι γεγονός ότι 26 μήνες τώρα, πέρα από τα επικοινωνιακά σόου και τα μεγάλα λόγια, κενού περιεχομένου, το μόνο που έχει να επιδείξει είναι η διαχείριση έργων που κληρονόμησε από την προηγούμενη Δημοτική αρχή ή την Περιφέρεια, διαχείριση που δεν έγινε πάντα και με τους καλύτερους όρους.

Και για να γίνω πιο συγκεκριμένος:

Είναι απολύτως επιβεβαιωμένο ότι η συντριπτική πλειοψηφία των έργων, αν όχι όλα, που έχουν ολοκληρωθεί τα τελευταία 2 χρόνια στο Δήμο Πρέβεζας ή κατασκευάζονται ή βρίσκονται στη φάση της δημοπράτησης, όλα διέθεταν και μελέτη και εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από τα προηγούμενα χρόνια..

 Υπάρχουν όμως και πολλά άλλα έργα ή δράσεις που κληρονόμησε μεν,  τα οποία όμως η Δημοτική αρχή  Γεωργάκου, δεν έχει καταφέρει δυστυχώς ακόμη να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες κατασκευής τους..

Αναφέρω ενδεικτικά:

-Οι επισκευές στο κολυμβητήριο, αν και έχουν εξασφαλισμένη χρηματοδότηση.

– Η ενεργειακή αναβάθμιση του κλειστού γυμναστηρίου στο 1ο Λύκειο Πρέβεζας, παρ’ ότι εδώ  και πολλούς μήνες έχει πάρει προέγκριση δημοπράτησης..

– Το νέο καταφύγιο για τα αδέσποτα ζώα, για το οποίο είχε εγκεκριμένη χρηματοδότηση από το “Φιλόδημο” και απλά μεταφέρθηκε στο “Αντώνης Τρίτσης” κλπ.

Κάποιο καινούριο έργο που να σχεδιάζεται σε κρίσιμους τομείς, δε φαίνεται προς το παρόν στον ορίζοντα, ανεξάρτητα των όποιων προεκλογικών ή μετεκλογικών υποσχέσεων και εξαγγελιών.

Μέχρι στιγμής «λάδια πολλά  κι από τηγανίτα τίποτα», που λέει ο θυμόσοφος λαός μας.

–  Καμιά θετική εξέλιξη στον τομέα της σχολικής στέγης που αντιμετωπίζει προβλήματα, ούτε καν για το μουσικό σχολείο.

 -Καμιά ενέργεια για να βελτιωθούν οι συνθήκες κυκλοφορίας και στάθμευσης της πόλης, με βάση το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) που υπάρχει.

-Καμιά αξιοποίηση της δημόσιας και δημοτικής περιουσίας.

– Καμιά πρόοδος για το νέο κοιμητήριο, για τη ΒΙΠΕ, για το Κλειστό Κολυμβητήριο, για το λιμάνι, κοκ.

Δεν παραγνωρίζουμε βέβαια ότι η Δημοτική αρχή κατάφερε να ολοκληρώσει την αυτονόητη υποχρέωση επέκτασης της ΔΕΥΑ, την οποία καθυστερούσαν αδικαιολόγητα οι προκάτοχοί τους και να φέρει σε πέρας τις διαδικασίες ίδρυσης της Λαϊκής Αγοράς, η οποία και ξεκίνησε προχθές τη λειτουργία της.

Αν τώρα, οι δύο τελευταίες αυτές θετικές ενέργειες οδηγούν τον κ. Νίκο Γεωργάκο να δηλώνει με περισσή αλαζονεία ότι έχει καλύψει πάνω από το 60% των προεκλογικών του δεσμεύσεων , αυτή του η διαπίστωση δείχνει ότι ζει σε μια εικονική πραγματικότητα…

Απέναντι σε παρόμοιες δηλώσεις, τι περισσότερο να προσθέσουμε εκτός από το γνωστό.

Έτσι είναι, αν έτσι νομίζετε κ. Δήμαρχε Πρέβεζας.

 * Ο Βασίλης Ιωάννου, υπήρξε Νομάρχης και Βουλευτής Πρέβεζας

Διαβάστε επίσης

Αφήστε το Σχόλιό σας