Στο Δημοτικό Συμβούλιο Ζηρού η ΜΠΕ του αγωγού EASTMED

Τη Τετάρτη 21 Οκτωβρίου, το Δημοτικό Συμβούλιο Ζηρού συζητά μετά από Πρόσκληση της Περιφέρειας Ηπείρου, επί του περιεχομένου του φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου « Αγωγός Μεταφοράς Φυσικού Αερίου (ΑΦΑ) EASTMED- Ελληνικό Τμήμα» που αφορά στη Δ.Ε. Φιλιππιάδας.

Η πρόσκληση, με καταληκτική ημερομηνία την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου, αφορά  επίσης τις Δημοτικές Ενότητες Κομποτίου και Αράχθου (από τον Δήμο Νικολάου Σκουφά), την Φιλοθέη και τον Αμβρακικό (από το Δήμο Αρταίων ), τις Δ.Ε Λούρου και Ζαλόγγου (από τον Δήμο Πρέβεζας ), τη Δ.Ε Φαναρίου (από τον Δήμο Πάργας), τις Δ.Ε Μαργαριτίου και Πέρδικας (από τον Δήμο Ηγουμενίτσας), καθώς και πολίτες και φορείς που καλούνται να καταθέσουν εγγράφως απόψεις και προτάσεις στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου.

Θυμίζουμε πως το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας γνωμοδότησε θετικά για το έργο της κατασκευής και λειτουργίας του Αγωγού Φυσικού Αερίου που έχει ως στόχο να εκμεταλλευτεί τα κοιτάσματα της Ανατολικής Μεσογείου.

Σύμφωνα με τα σχέδιο, ο αγωγός θα έχει μήκος περίπου 2.000 χλμ, εκ των οποίων περισσότερα από 1.400 είναι υποθαλάσσια. Πρόκειται να συνδέει το Ισραήλ, την Κύπρο και την Ελλάδα , καταλήγοντας στην Ιταλία.

Στην ελληνική επικράτεια πρόκειται να περάσει από την Κρήτη και Νοτιοανατολική Πελοπόννησο, όπου στην συνέχεια θα διασχίσει για περίπου 600 χλμ την ελληνική ηπειρωτική χώρα (και από την Ήπειρο) για να φτάσει στην Ιταλία μέσω του υποθαλάσσιου τμήματος του αγωγού ΠΟΣΕΙΔΩΝ, μήκους περίπου 210 χλμ.

Δείτε τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου :

https://drive.google.com/file/d/15AF9CG0FyOMBqW6wbYpLZBSmhADV5BUR/view?usp=sharing 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε το Σχόλιό σας