Στρατόπεδο «ΣΟΛΩΜΟΥ», μια αθλιότητα στην καρδιά της Πρέβεζας

Επιστολή του Πολιτιστικού Συλλόγου “ΠΡΕΒΕΖΑ” προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας για το Στρατόπεδο «Σολωμού»

ΘΕΜΑ: Στρατόπεδο <ΣΟΛΩΜΟΥ>, μια αθλιότητα στην καρδιά της πόλης μας.                                                                       

Κύριε Υπουργέ,

Στην επιστολή μας αυτή σας επισυνάπτουμε το με αρ. πρωτ. 12/23-3-2021 έγγραφό μας προς την VIII Μεραρχία, για την αισθητική και περιβαλλοντική αθλιότητα που παρουσιάζει στην καρδιά της πόλης, το εγκαταλελειμμένο στρατόπεδο <ΣΟΛΩΜΟΥ> ιδιοκτησίας του Υπουργείου σας και σημαντικό περιουσιακό στοιχείο της χώρας.

Από τότε μέχρι και σήμερα, πάλι, καμία υπηρεσία σας δεν έχει ευαισθητοποιηθεί για την εξάλειψη της αποκρουστικής εικόνας στο προαναφερθέν στρατόπεδο, όπως αυτή διαμορφώθηκε μετά την αποχώρηση του στρατού από τις μονάδες της Πρέβεζας, παρά τα συνεχή έγγραφα του Συλλόγου μας προς τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Η ανεκτίμητης αξίας αυτοί χώροι της Πρέβεζας (στρατόπεδα και Κάστρα-στρατόπεδα),αφού, από το 2005 που τα <εγκατέλειψε> ο  Ελληνικός Στρατός, πέρασαν από τα στάδια της λεηλασίας, της καταστροφής, της μετατροπής τους σε δυσώδη αποχωρητήρια , άνομους παρακμιακούς χώρους φιλοξενίας παράνομων και δυστυχισμένων μεταναστών, καθώς και περιθωριακών ατόμων και χρηστών, παρουσιάζουν σήμερα την εικόνα των φωτογραφιών που σας κοινοποιούμε από το στρατόπεδο που θέλει να τιμά με το όνομά του τον ήρωα <<Λοχαγό Σολωμό Ευάγγελο>>!!!

Μία δημόσια εικόνα που όχι μόνο προσβάλει την Πρέβεζα και τους κατοίκους της, αλλά θέτει επιπλέον σε δοκιμασία και το καθήκον των Ενόπλων Δυνάμεων απέναντι στην Πατρίδα σε καιρό ειρήνης.

Βέβαιοι ότι δεν έχετε ενημερωθεί στο βαθμό που πρέπει από καμία υπηρεσία και αρμόδιο θεσμό για την πραγματική εικόνα αυτού του χώρου, απευθύνουμε πλέον σ’ εσάς την παράκληση – πρότασή μας για το ιστορικό στρατόπεδο, με την ελπίδα ότι η γνώση σας για ότι πράγματι συμβαίνει σ’ αυτό και ο αναμφισβήτητος πατριωτισμός σας για κάθε σπιθαμή της χώρας, ως Έλληνα και Υπουργού, θα είναι η αρχή για την εξαφάνιση της ΝΤΡΟΠΗΣ που αναδύει και δεν αντέχεται άλλο από τους Πρεβεζάνους.

Πρόταση- παράκληση: Να δοθεί από μέρους σας προς τις υπηρεσίες του στρατού εντολή για μια μικροέξοδη παρέμβαση βαψίματος των προσόψεων των κτιρίων του , ένα ασφαλές κλείσιμο των ανοιγμάτων από τις πόρτες και τα παράθυρα και έναν καθαρισμό του περιβάλλοντος χώρου, ενέργειες που θα περιορίσουν στο ελάχιστο το αίσθημα αποστροφής που δημιουργεί η όψη του στους κατοίκους αλλά και στους επισκέπτες της πόλης.

Διαφορετικά κατεδαφίστε όλα τα άχρηστα, ετοιμόρροπα και ανθυγιεινά (λόγω της πληθώρας καρκινογόνων ελενίτ στις στέγες τους) κτίρια ,έτσι όπως τα <<κατάντησε>> η αδιαφορία και ο χρόνος ,για να μείνει επιτέλους μετά και την απομάκρυνση των υλικών, ένα ανακουφιστικό για το βλέμμα και την ψυχή τοπίο πρασίνου μέσα στον ιστό της πόλης.

Βέβαιοι για την ανταπόκρισή σας στην παράκλησή μας που είναι και παράκληση όλων των κατοίκων, θα μας ικανοποιήσει ως έλληνες πολίτες και μια ενημέρωση για τις ενέργειες των υπηρεσιών σας.

Με εκτίμηση για το έργο σας στο ΥΠ.ΕΘ.Α

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Διαβάστε επίσης

Αφήστε το Σχόλιό σας