Συνάντηση Αλεξ. Καχριμάνη με Υφυπουργό Πολιτισμού Ν. Γιατρομανωλάκη

Συνάντηση Περιφερειάρχη Αλεξ. Καχριμάνη με Υφυπουργό Πολιτισμού Ν. Γιατρομανωλάκη για τις παραδοσιακές τέχνες της Ηπείρου

Τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη επισκέφτηκε σήμερα ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, αρμόδιος για θέματα Σύγχρονου Πολιτισμού κ. Νικόλας Γιατρομανωλάκης, με τον οποίο συζήτησαν ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος.

Στη συνάντηση από τον Περιφερειάρχη κ. Καχριμάνη δόθηκε έμφαση στην ανάγκη διάσωσης των παραδοσιακών τεχνών που φθίνουν,  με χαρακτηριστικό παράδειγμα τη  χειροτεχνία για την οποία βρίσκεται σε εξέλιξη η προσπάθεια για την  ίδρυση σχολής στο Μέτσοβο, άλλα και άλλων, όπως είναι η αργυροχρυσοχοϊα, η τέχνη της πέτρας- για την οποία ζήτησε την ίδρυση σχολής στα Πράμαντα- ενώ, ανάμεσα στα άλλα, έθεσε στο Υφυπουργό και το αίτημα σύναψης προγραμματικής σύμβασης για τη συντήρηση του «Μέκκειου» οικοτροφείου, ως και τη στήριξη της Ριζαρείου Σχολής.

Ο Υφυπουργός Νικόλας Γιατρομανωλάκης χαρακτήρισε ουσιαστική τη συζήτηση με τον Περιφερειάρχη,  ανέφερε ότι το Υπουργείο Πολιτισμού  έχει εντάξει τη χειροτεχνία στα ζητήματα σύγχρονου πολιτισμού και υπογράμμισε ότι θα υπάρξει συνεργασία πρώτα για τα επαγγέλματα για τα οποία υπάρχει ήδη σχεδιασμός (υφαντουργία- ξυλογλυπτική) και στη συνέχεια το σχέδιο θα εμπλουτιστεί και με άλλα Ηπειρωτικά παραδοσιακά επαγγέλματα, όπως η αργυροχρυσοχοϊα και η πέτρα.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ

Διαβάστε επίσης

Αφήστε το Σχόλιό σας