ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας :  «Μύλος του.. Ανανία» -του Θεόφιλου Σπυράκου

                        

 Τελειώνει αγαπητοί μου ο μήνας  Μάιος  και μαζί του έφθασαν στο τέλος τους  και οι εσωκομματικές διεργασίες των τριών  μεγάλων  εν’ τή βουλή  κομμάτων.  Ανανέωσαν τα στελέχη τους σε  όλα τα περιφερειακά και κεντρικά τους όργανα, ελπίζοντας σε καλύτερη απόδοση και κομματικό κέρδος. Έχοντας  όμως , γνώση και πείρα  τέτοιων διαδικασιών πιστέψτε  με  ότι ήταν και είναι, παντού και πάντα, χωρίς κανένα ουσιαστικό περιεχόμενο, ειδικότερα σήμερα που τα πάντα έχουν απαξιωθεί στο πολιτικό μας σύστημα.

Απλώς δίνουν  την ευκαιρία  και την αφορμή στις  ηγετικές μειοψηφικές ομάδες των κομμάτων που διοικούν αυτά, να ¨καθαρίσουν¨ το εσωκομματικό  τοπίο από πιθανούς και εκτός ελέγχου ενοχλητικούς … συντρόφους. Εξάγονται όμως για όσους ασχολούνται και θέλουν και ορισμένα χρήσιμα συμπεράσματα που δια γυμνού οφθαλμού σε ομαλές περιόδους θα ήταν δύσκολα να εντοπιστούν, όσον αφορά το πολιτικοϊδεολογικό  και δημοκρατικό ποιον των κομμάτων.

Κοινό στοιχείο όμως  των εφετινών  διαδικασιών και των τριών μεγάλων κομμάτων ήταν  ο σύγχρονος τρόπος (ηλεκτρονικά)  διεξαγωγής αυτών . Μεγάλη όμως, η μεταξύ τους διαφορά στον χρόνο ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων.

Η  ΝΕΑ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ  και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ  ανακοίνωσαν αυτά  την επομένη ακριβώς  μέρα των εκλογών, και το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ  μετά από …τέσσερεις ολόκληρες …!!! μέρες.  Τα δύο  αστικά κόμματα  μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων δεν είχαν καμία ένσταση για την εγκυρότητα αυτών  και στον ΣΥΡΙΖΑ οι ενστάσεις, οι διαμαρτυρίες οι καταγγελίες για απάτες,  και οι απειλές για αποχωρήσεις  έπεσαν βροχή που διαρκεί… ακόμη.

Τέτοιες καταγγελίες για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως έχουμε σε ολόκληρη την χώρα και μόνο άδικες δεν μπορούν να χαρακτηριστούν. 

Στην Αττική  που ήταν υποψήφια όλα σχεδόν τα κορυφαία συριζαίϊκα  στελέχη στις πρώτες θέσεις εκλογής βρέθηκαν …όλως τυχαίως όλοι οι φίλοι του ηγέτη Τσίπρα προερχόμενοι κυρίως από το παλιό ΠΑΣΟΚ, Ξενογιαννακοπούλου, Ραγκούσης, Σπρίντζης, μαζί με τη στενή οικογενειακή και φιλική του ομάδα, Αχτσιόγλου, Τζανακόπουλος, Ζαχαριάδης, Παππάς,  Δούρου,  Zανέτ Τσίπρα, Γιώργος Τσίπρας κ.α. Ενώ οι πρώτοι της προηγουμένης  κεντρικής επιτροπής  τους  Τσακαλώτος, Φίλης, Βούτσης,  Σκουρλέτης  κ.α.  ανακοινώθηκαν κοντά  ή και μετά την πρώτη εικοσάδα.                                                                  

 Αν είναι αληθινή η κατάσταση των εκλεγμένων, τότε αδίκως γκρινιάζουν οι διαμαρτυρόμενοι. Πάει να πει ότι τα μέλη του κόμματος ΤΙΜΩΡΗΣΑΝ όπως τους άξιζε τα κορυφαία κομματικά και κυβερνητικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για το έργο  και την συμπεριφορά τους.  Αν όμως έχουν δίκιο ότι έγιναν λαθροχειρίες, τότε δικαίως  τραβήχτηκαν  τα …μαχαίρια και κανείς δεν γνωρίζει πότε και  αν  θα επιστρέψουν  στα θηκάρια τους.

Η δημοκρατία τους  στην αποκορύφωση της δόξης της, ή η δημοκρατία στο απόσπασμα ;

‘Άλλες τέτοιου  ή και χειρότερου είδους καταγγελίες ήλθαν από Κομοτηνή,  Ήπειρο, και άλλα μέρη της χώρας. Στην Θρακική πόλη για να εκλεγεί ο μουσουλμάνος πιστός φίλος του ηγέτη Τσίπρα,  Οζγκιούρ  Φερχάτ, … έδωσαν ψεύτικα αποτελέσματα, ανάγκασαν με το έτσι θέλω να παραιτηθούν δύο εκλεγμένοι, και δύο επιλαχόντες  για τον ΕΚΛΕΚΤΟ του… ΑΛΛΑΧ.  Με αυτά τα παραδείγματα θα μπορούσε να πεί κάποιος αντιαριστερός ότι γνήσιες εκλογές και αριστερά είναι έννοιες ΑΝΤΙΘΕΤΕΣ και ΑΣΥΜΒΑΤΕΣ. Είναι όμως τόσο απλό και θέμα δημοκρατίας το πρόβλημα; Οπωσδήποτε όχι και θα δούμε παρακάτω γιατί έγιναν όλα αυτά. Είχαν αντικειμενικό πολιτικό στόχο.

ΗΠΕΙΡΟΣ  και  ΠΡΕΒΕΖΑ

Εμάς βεβαίως ως Πρεβεζάνους και ηπειρώτες μας ενδιαφέρουν  περισσότερο τα πολιτικά γεγονότα που διαδραματίστηκαν στον τόπο μας, και αυτά θα δούμε ευθύς αμέσως. Είναι πιο σοβαρά από όσο δείχνουν, και τα συμπεράσματα και οι συνέπειες τους πιο εντυπωσιακές. Εδώ στην  Πρέβεζα η βάση του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται  πολυτεμμαχισμένη και απολύτως καθοδηγούμενη από εκτός νομού κομματικά κέντρα. Εξ΄αυτού του λόγου επικρατεί η αρχή του ενός ανδρός. Του βουλευτή του κόμματος και πρώην υπουργού κου Κώστα Μπάρκα.

Για τις δέκα θέσεις εκλεγμένων στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ  που προέβλεπε το για την  Ήπειρο υπεβλήθησαν 29 αιτήσεις ενδιαφερομένων. Εξ αυτών οι τέσσερεις ήταν από την κομματική οργάνωση του νομού μας: Των  Κορωναίου Θεόδωρου ( νύν περιφερειακού συμβούλου), Λελοβίτη Παναγιώτη πρόέδρου της τοπικής ΕΛΜΕ Πρεβέζης, Ανδρέου Συμμεών, και της πολιτευτού του κόμματος  κας Χριστίνας  Κριτσιμά. Η περίπτωση του κου Γιώργου Ζάψα, αν και κατάγεται από το νομό μας θεωρείται ξεχωριστή αφού πολιτεύεται και  δραστηριοποιείται κομματικά στα Γιάννενα και ως υποψήφιος περιφερειάρχης Ηπείρου με την στήριξη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως.

Εντύπωση βεβαίως και πολλά ερωτηματικά προκαλεί η απουσία από τις εσωκομματικές αυτές διαδικασίες των δύο ΚΟΡΥΦΑΙΩΝ πολιτικών και κυβερνητικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό, κ.κ. Κώστα Μπάρκα και Μιλτιάδη Κλάπα. Διότι μόνο αυτά τα δύο στελέχη είχε αξιοποιήσει στην κυβέρνησή του ο κος Τσίπρας.  Τον πρώτο ως υφυπουργό και τον δεύτερο ως Γενικό Γραμματέα μεταναστευτικής πολιτικής. Εφέτος αν συμβαίνει κάτι άλλο και έμειναν στο περιθώριο  από δικής τους επιθυμία θα το μάθουμε συντόμως.

Τα τέσσερα αξιόλογα τοπικά συριζαίϊκα στελέχη τρείς μέρες πριν τις εκλογές τους σε μία χειρονομία σύμπνοιας και συναδελφικής αλληλεγγύης  έστειλαν στα ΜΜΕ κοινή επιστολή τους υπογεγραμμένη από όλους μέσα στην οποία εκτός των κομματικών κλισέ φράσεων  ανέφεραν επί λέξει και τα εξής :  ¨…με  ουσιαστικές διαδικασίες και όχι με επικοινωνιακές φιέστες  θα εκλεγούν την Κυριακή οι ΠΙΟ  ΑΞΙΟΙ  σύντροφοι για  τα ανώτατα όργανα του κόμματός μας κλπ, κλπ¨.

 Στις εκλογές που ακολούθησαν όμως,  τα αξιόλογα αυτά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ΔΕΝ κατάφεραν  να  ΕΚΛΕΓΕΙ ΚΑΝΕΝΑ, λαμβάνοντας κατά σειρά όπως ανακοινώθηκαν  τις ψήφους. Κορωναίος Θεόδωρος 162, Λελοβίτης  Παναγιώτης 120, Κριτσιμά Χριστίνα 112 και Ανδρέου Συμμεών 53. ‘Όταν στην διαδικασία έλαβαν μέρος κοντά στα 2.000 μέλη του κόμματος με το σύστημα μάλιστα της πολυσταυρίας.Βεβαίως τώρα τα στελέχη αυτά καλούνται να απαντήσουν, στα κάτωθι ερωτήματα.

Πρώτον. Αν τα πίστευαν αυτά που έγραφαν στην επιστολή τους προεκλογικά προς τους συντρόφους τους για ¨ουσιαστικές διαδικασίες¨ και εκλογή των ¨πιο ΙΚΑΝΩΝ¨, ή το έγραψαν έτσι για να …περάσει η ώρα τους.

 Δεύτερον . Μετά τις καταγγελίες περί ΝΟΘΕΙΑΣ στην Ήπειρο από τον γνωστό για την εντιμότητα και το ήθος του, σύντροφό τους, ΓΙΩΡΓΟ ΖΑΨΑ  εις βάρος του, γεννάται εύλογα το ερώτημα. Γιατί μόνο επί του κου Ζάψα να γίνει η καταγγελλόμενη απάτη και  όχι και επι άλλων στελεχών.

Τι έγινε τελικά  σε αυτές τις περίφημες  «εκλογές» του ΣΥΡΙΖΑ ;;;

Τους έκλεψαν και τους συμπατριώτες μας πρεβεζάνους οι σύντροφοι τους και δεν τολμούν να το ομολογήσουν,  ή έγιναν όλα εντάξει και εκλέχθηκαν οι ΠΙΟ ΙΚΑΝΟΙ όπως είχαν  υποσχεθεί οι ίδιοι,  ομολογώντας  προσωπική  αποτυχία για το …κομματικό συμφέρον.  Δικαίως λοιπόν αναρωτιούνται οι ενασχολούμενοι με την πολιτική στο νομό μας. ΑΔΙΚΗΘΗΚΑΤΕ συμπατριώτες γιατί σας έκλεψαν οι άλλοι σύντροφοι ή εκλέχθηκαν οι ικανοί όπως λέγατε!!!!

Όμως τα ερωτήματα δεν σταματούν εδώ και ούτε απευθύνονται  μόνο προς τα τοπικά  φιλόδοξα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.   Συνεχίζονται από τους τρίτους που παρακολουθούν τις διαδικασίες και προς τα οργανωμένα μέλη αυτού  του κόμματος. Σε αυτά τα 350 παλαιά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ  που  είχαν δικαίωμα ψήφου για την κεντρική επιτροπή τους.

Εσείς κύριοι, οι 350  πρεβεζάνοι συριζαίοι, γιατί ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΑΤΕ τους συμπατριώτες σας (μας) ώστε να εκλέγονταν στο ανώτατο κομματικό όργανο; Γιατί προτιμήσατε και ψηφίσατε Αρτινούς και Γιαννιώτες όπως ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ τα αποτελέσματα;                 

Θεωρήσατε ότι οι πρεβεζάνοι υποψήφιοι  ΔΕΝ ήταν ΙΚΑΝΟΙ να τους ψηφίσετε; Και αν είναι αυτή η απάντησή σας, τίθεται το άλλο ερώτημα. Γιατί δεν στείλατε τότε τους ικανούς ώστε να εκλέγονταν;   Μήπως τους ψηφίσατε και οι εφορευτικές σας επιτροπές ανακοίνωσαν άλλα ψευδή αποτελέσματα; Έγινε ίσως κάτι τέτοιο; Η μήπως συνέβη το απλούστερο. Κάποιοι σάς ΔΩΣΑΝΕ γραμμή να μαυρίσετε και χωρίς μάλιστα να σας εξηγήσουν τους λόγους,  τους συμπατριώτες σας (μας) και να ψηφίσετε τους ξένους υποψηφίους; Εσείς αγαπητοί μου φίλοι,  πώς  θέλετε τώρα να σας αποκαλούν  οι απορριφθέντες από σας υποψήφιοι; Συμπατριώτες πάντως πολύ δύσκολο να σας αποκαλέσουν από τούδε και στο εξής.

ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ καιΠΑΣΟΚ το ΜΕΓΑΛΟ ΑΓΧΟΣ του ΣΥΡΙΖΑ

Όμως στην πολιτική  ακόμη και τα πιο δύσκολα προβλήματα έχουν τις λύσεις τους και είναι ΠΑΝΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ. Έτσι και εδώ. Οι ΑΠΑΤΕΣ και λαθροχειρίες που πραγματοποιήθηκαν αθρόες στις τελευταίες εσωκομματικές εκλογές στο κόμμα της Αξιωματικής αντιπολιτεύσεως έχουν την  πραγματική ερμηνεία τους. Όλα αυτά που κατήγγειλαν πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έγιναν όλα στο όνομα του κομματικού συμφέροντος. Για αυτό  και ελάχιστοι βρήκαν το θάρρος να αντιδράσουν, υποψήφιοι και ψηφοφόροι.

Η πιθανή επιστροφή του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ  σε ποσοστά κοντά στο 14-15 % είναι πλέον ο καθημερινός εφιάλτης του ηγέτη και της ομάδος του. Διότι τέτοιο ποσοστό  στον Νίκο Ανδρουλάκη  εξαφανίζει τις όποιες ελπίδες έχουν ακόμη στο μυαλό τους οι συριζαίοι κομματικοί εγκέφαλοι για επιστροφή στην κυβέρνηση με  βασικό κορμό τους ίδιους και πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα.

Αυτός  ο σοβαρός και πραγματικός  κίνδυνος έπρεπε πάση θυσία να αντιμετωπιστεί μέσα από τις εσωκομματικές εκλογές με την εκλογή των Πασοκογεννών υποψηφίων που είναι φιλικοί στον αρχηγό για να παραμείνουν και να συγκρατήσουν και τους ψηφοφόρους στο νέο τους κόμμα. Ειδικά το παιχνίδι αυτό παίχθηκε με το βλέμμα στις ερχόμενες εκλογές και εφαρμόστηκε απόλυτα στις έδρες που κινδυνεύει να έχει απώλειες το κόμμα  της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως. Τέτοιες εκλογικές περιφέρειες είναι της Αττικής, και οι  μεγάλες πολυεδρικές ανά περιφέρεια. Στην δε Θράκη λόγω του μεγάλου Μουσουλμανικού πληθυσμού και της πανεύκολης μετακίνησής του από το ένα κόμμα στο άλλο λόγω  του τουρκικού προξενείου τα πράγματα έγιναν πολύ-πολύ …άγαρμπα.

Στην όμορφη πατρίδα μας, την Ήπειρο, οι «αλλαγές» αυτές πέρασαν εύκολα και χωρίς μεγάλους τριγμούς, αφού μόνο ο κος Ζάψας σήκωσε το ανάστημά του απειλώντας τους  κομματικούς. Αν δικαιωθεί ή πειθαρχήσει θα το δούμε σύντομα.

Εδώ το παιχνίδι παίχθηκε από την ισχυρή γυναίκα του ΣΥΡΙΖΑ την κα ΟΛΓΑ  ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ  με την βοήθεια της κας ΤΖΟΥΦΗ από τα Γιάννενα. Πριμοδότησαν τους προερχομένους από αυτές τις επικίνδυνες εκλογικές περιφέρειες Ιωαννίνων- Άρτης, υποψηφίους εις ΒΑΡΟΣ των υποψηφίων των  δύο άλλων νομών Πρεβέζης, Θεσπρωτίας στους οποίους οι έδρες ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ.

Έδωσαν ¨γραμμή¨ στους Πρεβεζάνους – Θεσπρωτούς ψηφοφόρους μέλη του κόμματος  να ψηφίσουν τους Γιαννιώτες και Αρτινούς υποψηφίους  γνωρίζοντας ότι κανείς από τους ενδιαφερομένους δεν θα ΤΟΛΜΟΥΣΕ να αντιδράσει. Εντός αυτού του παιχνιδιού πρέπει να ενταχθεί και ερμηνευθεί  η απουσία Μπάρκα – Κλάπα. Διότι μία  ΔΙΚΗ τους κάθοδο συνεπάγονταν και εκλογή τους. Κατά συνέπεια μπορεί και να χάνονταν το παιχνίδι στους δύο επικίνδυνους νομούς.

Για την Πρέβεζα το κεντρικό συριζαίϊκο παιχνίδι μπορούσαν να το χαλάσουν μόνο οι πρεβεζάνοι σύνεδροι-μέλη του κόμματος. Αυτοί όμως θεωρούνταν πειθαρχημένα κομματικά όργανα και το απέδειξαν. Οι δε  τέσσερις υποψήφιοι, αυτοί ΗΤΑΝ  ήδη ΔΕΔΟΜΕΝΟΙ μετά την κομματική εντολή για απουσία Μπάρκα-Κλάπα και την απόλυτη πειθαρχία τους.

Τελικό συμπέρασμα για τις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ. Στην πολιτική  οι ΔΕΔΟΜΕΝΟΙ  ΠΑΝΤΑ ΧΑΝΟΥΝ,  και ΣΦΑΓΙΑΖΟΝΤΑΙ μπροστά στο όποιο κομματικό αρχηγικό συμφέρον της μπολσεβίκικης ομάδος που κυριαρχεί, ενώ οι αντάρτες και απείθαρχοι, αν υπάρχουν, ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝΤΑΙ όπως τα νήπια από τον ΗΡΩΔΗ.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και ΑΡΙΣΤΕΡΑ είναι έννοιες  ΑΝΤΙΘΕΤΕΣ και ΑΣΥΜΒΑΤΕΣ. 

   

Θεόφιλος Μ. Σπυράκος

Διαβάστε επίσης

Αφήστε το Σχόλιό σας