Τα παραλειπόμενα της επίσκεψης του Πατριάρχη στα Γιάννινα

Ευχέλαιο έκαναν οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ Ιωαννίνων για να μη συμβεί κάποιο έκτακτο γεγονός κατά την επίσκεψη του Πατριάρχη στα Γιάννινα.

Και τούτο, γιατί από τον στόλο των πέντε οχημάτων του ΕΚΑΒ στο Νομό είχε διατεθεί για να τον συνοδεύει σε όλες τις μετακινήσεις του ένα όχημα του ΕΚΑΒ με το πλήρωμά του σε 24ωρη βάρδια και όταν τέλειωνε το οκτάωρο η αλλαγή της βάρδιας γινόταν με την χρησιμοποίηση ενός άλλου οχήματος του ΕΚΑΒ.

Έμειναν έτσι διαθέσιμα 4 οχήματα για το πρωί και το απόγευμα και 3 για το βράδυ. Πράγμα που σημαίνει ότι αν προέκυπτε ένα περιστατικό το βράδυ για την Αθήνα,  θα έμειναν 2 ασθενοφόρα για να αντιμετωπίσουν όλα τα συμβάντα σε ένα νομό 150 χιλιάδων κατοίκων, που αυτή την εποχή είναι περισσότεροι, αν προσθέσουμε και τις χιλιάδες των επισκεπτών.

Ευτυχώς όμως με τη βοήθεια της Θείας χάριτος  δεν συνέβη κάτι απρόοπτο που έτσι δεν εκτέθηκε ανεπανόρθωτα ο κρατικός μηχανισμός.

Θέλει και του ξεφεύγουν;

Γράψαμε σε άλλη στήλη για τα κατορθώματα του Μητροπολίτη Ιωαννίνων που κατά την τελετή των θυρανοιξίων του ναού των Αγίου Παϊσίου βράβευσε με το ανώτατο βραβείο της Μητρόπολης Ιωαννίνων πολλούς φίλους του και μεταξύ των πρώτων τον “αγαπημένο του αδελφό” Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, σκανδαλίζοντας το κοινό των Ιωαννίνων.

Όμως ο Άγιος Ιωαννίνων – άραγε εν τη αφελεία του;- προκάλεσε και σε  άλλη περίπτωση  το χριστεπώνυμο πλήρωμα, όταν κατά την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία δώρησε στον Πατριάρχη σπάνια άμφια των οποίων το ύφασμα, όπως ανέφερε χαρακτηριστκά “είχε τόσο  πολύ λεπτή ύφανση που δεν μπορούσαν να το κάνουν ανθρώπινα χέρια, παρά μόνο μικρά παιδικά χέρια και το σπουδαιότερο ότι η ύφανση δεν κόστισε καθόλου! μη αντιλαμβανόμενος ότι εκείνη τη στιγμή νομιμοποιούσε την παιδική εργασία και μάλιστα την απλήρωτη εργασία.

Όμως και ο Πατριάρχης “αγρόν ηγόρασε” αφού δεν αντιλήφθηκε το ατόπημα του Μητροπολίτη και ασμένως δέχτηκε το δώρο, δίνοντας μάλιστα την υπόσχεση ότι τα άμφια θα μείνουν στο σκευοφυλάκιο του Πατριαρχείου για να τα χαίρονται οι επόμενες γενιές.

Είναι φανερό ότι οι άγιοι πατέρες μας αρέσκονται σε ακριβά δώρα και σε ανέσεις που δεν μπορούν να έχουν οι κοινοί θνητοί, όπως π.χ. τα θηριώδη αυτοκίνητα με τα οποία κινήθηκε όλο το τετραήμερο της εδώ παρουσίας της η συνοδεία του Οικουμενικού Πατριάρχη.

πηγή: apokaukos.gr

Διαβάστε επίσης

Αφήστε το Σχόλιό σας