Τέλος τα σενάρια για παράταση -Δικαίωση Β.Ιωάννου

Δικαιώνεται απόλυτα η άποψη του πρώην Νομάρχη και Βουλευτή Πρέβεζας, Βασίλη Ιωάννου, μετά την διαβεβαίωση του Στέλιου Πέτσα ότι επόμενες αυτοδιοικητικές (δημοτικές και περιφερειακές) εκλογές θα γίνουν στις 8 Οκτωβρίου 2023.

Να θυμίσουμε πως ο Βασίλης Ιωάννου στο άρθρου με τίτλο «Όνειρο θερινής νυκτός» η παράταση της θητείας των Δημάρχων, είχε αναφέρει χαρακτηριστικά : «…για να παραταθεί η θητεία τους, κατά 8 ολόκληρους μήνες, θα πρέπει “να συντρέχει λόγος ανωτέρας βίας”. Κάτι τέτοιο όμως στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν στοιχειοθετείται και άρα μια τέτοια ρύθμιση θα  αντιμετώπιζε θέμα αντισυνταγματικότητας.»

Ο Στέλιος Πλέτσας λοιπόν, διέψευσε τη φημολογία για πιθανή παράταση της ημερομηνίας διεξαγωγής των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, έπειτα από σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Μιλτιάδη Χατζηγιαννάκη.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών τόνισε πως «η τοποθέτηση της κυβέρνησης είναι ξεκάθαρη και ουδέποτε εξετάστηκε κάποιο θέμα μετάθεσης του χρόνου των αυτοδιοικητικών εκλογών».

Ο ίδιος υπογράμμισε πως «ισχύει ο νόμος 4804/2021, όπου στο άρθρο 5 παρ. 2, προβλέπει ότι οι δημοτικές εκλογές διεξάγονται την δεύτερη Κυριακή του μηνός Οκτωβρίου, του πέμπτου έτους κάθε δημοτικής περιόδου» και «στην παράγραφο 2 του άρθρου 43 του ίδιου νόμου, ορίζεται ότι οι περιφερειακές εκλογές, γίνονται την ίδια ημέρα με την διεξαγωγή των δημοτικών εκλογών. Άρα, οι επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές θα διεξαχθούν στις 8 Οκτωβρίου 2023».

Διαβάστε επίσης

Αφήστε το Σχόλιό σας