Θεσπρωτία : Η πρόταση του ΤΑΙΠΕΔ για τη χερσαία ζώνη του ΟΛΗΓ

Περί τα 540 στρέμματα στη χερσαία ζώνη του λιμανιού παραχωρεί το ΤΑΙΠΕΔ στον Δήμο Ηγουμενίτσας. Σύμφωνα με τους σχετικούς χάρτες που απεστάλησαν, στην εν λόγω έκταση περιλαμβάνονται η παραλία του Δρεπάνου, το βόρειο τμήμα του Λιμένα μαζί με τα γήπεδα τένις.

Εξαιρούνται οι χώροι που προορίζονται για την κατασκευή της Μαρίνας, το κτίριο του παλαιού τελωνείου, η παραλιακή οδός και το πάρκινγκ. Αναμένονται τα σχέδια για Πλαταριά, Σύβοτα και Σαγιάδα.

Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο βουλευτής Θεσπρωτίας Βασίλης Γιόγιακας αναφέροντας ότι το ΤΑΙΠΕΔ αποτύπωσε τα επιπλέον τμήματα που είχαν ζητηθεί από τους Δήμους Ηγουμενίτσας και Φιλιατών να μείνουν εκτός παραχώρησης και να δοθούν ή και να παραμείνουν στην τοπική κοινωνία.

«Το ΤΑΙΠΕΔ αποτύπωσε τα επιπλέον τμήματα που, σύμφωνα με την εγκεκριμένη γνωμοδότηση της αρμόδιας Επιτροπής, είχαν ζητηθεί από τους Δήμους Ηγουμενίτσας και Φιλιατών να μείνουν εκτός παραχώρησης και να δοθούν ή και να παραμείνουν στην τοπική κοινωνία.

Να θυμίσουμε ότι διατηρείται η δωρεάν χρήση του πάρκινγκ, παράλληλα με την υποχρέωση του επενδυτή να αναλάβει τη συντήρηση και την αναβάθμισή του μέχρι να λήξει η σύμβαση παραχώρησης.

Δίνονται επίσης οι χώροι που είχαν ζητήσει οι δημοτικές αρχές για τα τραπεζοκαθίσματα στο παραλιακό μέτωπο της Πλαταριάς, των Συβότων και της Σαγιάδας.

Χάρη στις επίμονες και συντονισμένες προσπάθειες της τοπικής αυτοδιοίκησης, των συναρμόδιων κυβερνητικών στελεχών και των διοικήσεων του ΤΑΙΠΕΔ και του ΟΛΗΓ ικανοποιείται επιτέλους ένα δίκαιο αίτημα που εκκρεμούσε για πολλά χρόνια.».

Διαβάστε επίσης

Αφήστε το Σχόλιό σας