Θεσπρωτία: Σε παραίτηση εξωθήθηκε ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Βασίλη Γιόγιακα

Σε παραίτηση εξωθήθηκε ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του «γαλάζιου» βουλευτή Θεσπρωτίας Βασίλη Γιόγιακα. Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα της Θεσπρωτίας thespro.gr, ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του κ. Γιόγιακα στην Αθήνα, παραιτήθηκε μετά από αποκάλυψη ότι εταιρία την οποία διευθύνει εισέπραξε με απευθείας ανάθεση ποσό 2.400 ευρώ για τη συγγραφή μιας ομιλίας και τη δημιουργία ενός Power Point.

Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του thespro.gr, στις 8 Νοεμβρίου ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας, Θανάσης Πορφύρης προχώρησε στην ανάθεση της υπηρεσίας προετοιμασίας και παρουσίασης ομιλίας -συγγραφή κειμένου και παρουσίαση σε Power Point- με θέμα τις «πράσινες δράσεις» στην εταιρεία PUBLICIS CONSULTANTS ATHENS, που έχει έδρα στην Αθήνα.

Το ποσό της ανάθεσης ήταν 2.400 ευρώ πλέον του ΦΠΑ. Το ποσό μπορεί να μικρό, όμως αφορούσε μόνο στη συγγραφή μιας ομιλίας και στη δημιουργία του power point που θα την συνόδευε. Το ηθικά κολάσιμο είναι φυσικά το γεγονός ότι, στην εταιρία η οποία ανέλαβε να υλοποιήσει το… απαιτητικό αυτό έργο, συμμετέχει ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του βουλευτή Θεσπρωτίας Βασίλη Γιόγιακα.

Αυτό από μόνο του ήταν αρκετό για να προκαλέσει σχόλια και συνειρμούς με δεδομένες άλλωστε τις στενές σχέσεις που διατηρεί ο «γαλάζιος» βουλευτής με τα λοιπά «γαλάζια» στελέχη που έχει τοποθετήσει η κυβέρνηση σε διάφορες καλά αμειβόμενες θέσεις του δημοσίου και του ευρύτερου δημοσίου τομέα.

Β. Γιόγιακας: Δεν γνώριζα για τις ενέργειες του συνεργάτη μου

Στην άμεση απομάκρυνση του Διευθυντή του πολιτικού του γραφείου στην Αθήνα προχώρησε ο βουλευτής Θεσπρωτίας Βασίλης Γιόγιακας.

Αφορμή ήταν η αποκάλυψη ότι ο συνεργάτης του έχει επαγγελματική σχέση με την εταιρεία PUBLICIS CONSULTANTS ATHENS, με έδρα την Αθήνα η οποία έλαβε απευθείας ανάθεση για παροχή υπηρεσιών από τον ΟΛΗΓ. «Όσοι με ξέρουν, καταλαβαίνουν ότι ποτέ δεν είχα ούτε θα έχω σχέση με όσα υπονοούνται στο δημοσίευμα τοπικού Μέσου. Οι σχέσεις μου ήταν και είναι καθαρές» σχολίασε ο Βουλευτής Θεσπρωτίας της Ν.Δ. Βασίλης Γιόγιακας.

Σε ανακοίνωσή της η Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ Θεσπρωτίας σημειώνει ότι «ο ΟΛΗΓ ακόμη και μετά την πώληση στον όμιλο Grimaldi -με κρυπτόμενη τη σύμβαση παραχώρησης και με αβέβαιο το μέλλον της χερσαίας ζώνης- συνεχίζει σταθερά την πολιτική των απευθείας αναθέσεων, οι οποίες συνολικά ξεπερνούν τις 2.000».

Διαβάστε επίσης

Αφήστε το Σχόλιό σας