Tην πρωτοχρονιάτικη πίτα έκοψε το σωματείο συνταξιούχων ΟΑΕΕ Πρέβεζας

ο ΔΣ του σωματείου συνταξιούχων ΟΑΕΕ Πρέβεζας ευχαριστεί τους συναδέλφους που παραβρέθηκαν στην κοπή της πίτας – Γενική Συνέλευση (απολογισμό – προγραμματισμό δράσις για το επόμενο διάστημα & οικονομικό απολογισμό ) στο παραδοσιακό μαγαζί ΑΠΕΡΡΙΤΟΝ.

Στην συνάντηση, στην όποια παραβρέθηκε και εκπρόσωπος της ομοσπονδίας μας , είχαν καλεστεί στο πλαίσιο της ΣΕΑ τα συνταξιουχικά σωματεία ΙΚΑ-ΔΗΜΟΣΙΟΥ .Επίσης ο σύλλογος ΑΜΕΑ Πρέβεζας Η ‘’ΕΛΠΙΔΑ’’ , και η απερχομένη πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στο νοσοκομείο Πρέβεζας Τζίμα Μαρία .

Την εκδήλωση άνοιξε ο γραμματέας του σωματείου Συριόπουλος Ευάγγελος ευχόμενος χρόνια πολλά στους συναδέλφους για την νέα χρονιά , υγεία για όλους και τις οικογένειές τους , μια χρονιά που μας μπήκε με ακρίβεια στα είδη διατροφής , στο ρεύμα , τα καύσιμα κλπ. .

Στην συνέχεια ο πρόεδρος Κυργιάκης Παναγιώτης αναφέρθηκε στον απολογισμό δράσης στα δυο χρόνια της πανδημίας , τονίζοντας πως για τους κυβερνόντες δεν είμαστε ΚΑΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ . Η απάντηση μας ήταν και είναι αγωνιστική σε όλα σχεδόν τα ζητήματα που απασχολούν το συνταξιουχικό κίνημα , από την πανδημία – την υγεία μας (για να έχουμε μια τουλάχιστον αξιοπρεπή περίθαλψη ) ,την συνεχή μείωση της σύνταξης που υπεστήκαμε, για την επίλυση των προβλημάτων στην απασχόληση των παιδιών μας όπως , 8ωρο – αμοιβή , για μια ζωή με δικαιώματα για τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας .

Ο ταμίας Καραμάνης Γεώργιος αναφέρθηκε στον οικονομικό απολογισμό του σωματείου μας .

Ο εκπρόσωπος της ομοσπονδίας μας , συνάδελφος Βασιλείου Νίκος στάθηκε ιδιαίτερα στην δράση και τους στόχους που έχει βάλει η ομοσπονδία για το επόμενο διάστημα . Τόνισε την αναγκαιότητα της ΣΕΑ και τον θετικό ρόλο που διαδραματίζει στο συνταξιούχο κίνημα . Καταδίκασε την εισβολή της Ρωσίας και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία . Τόνισε ότι θέλουμε ειρήνη των Λαών και όχι ποιό ‘’Λύκο’’ θα μας φυλάει , γιατί τα δεινά του πολέμου και της επιπτώσεις του τις πληρώνουν οι Λαοί .

Εκ μέρους του συλλόγου ‘’Η ΕΛΠΙΔΑ’’ ο πρόεδρος κ. Βασιλειάδης Κοσμάς , υπογράμμισε την αναγκαιότητα της συνεργασίας των φορέων .

Η συνάδελφος Τζίμα Μαρία θύμισε σε όλους μας, την μάχη που έδωσαν οι υγειονομικοί , σε συνεργασία με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα , αυτά τα χρόνια για ένα ΕΣΥ στην υπηρεσία του λαού και όχι των τρωκτικών της Υγείας . Ανέδειξε τους στόχους των κυβερνήσεων που έχουν περάσει μέχρι σήμερα για τι ΕΣΥ θέλουν , και πόσο βαθιά θα βάλουμε το χέρι στην τσέπη μας για να βρούμε την υγεία μας , και την δυσκολία που θα έχουμε για να πάμε στα νοσοκομεία . Ανέδειξε την αναγκαιότητα του συντονισμού δράσης του κινήματος για δημόσια δωρεάν υγεία για όλους , για ζωή που θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες μας.

Συνάδελφοι , το ΔΣ του σωματείου μας , για άλλη μια φόρα ακόμη τονίζει ότι σ ’αυτές της διεκδικήσεις οι συνταξιούχοι του ΟΑΕΕ Πρέβεζας ήταν και είναι συμπαραστάτες και μπροστάρηδες με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα της Πρέβεζας . Δηλώνουμε στα μέλη μας πως δεν

ΘΑ ΚΑΤΣΟΥΜΕ ΚΑΛΑ , ούτε θα δηλώσουμε σε κανέναν υποταγή , ούτε θα αλλάξουμε τους τρόπους δράσης μας , και δεν θα υποταγούμε στον εργοδοτικό κυβερνητικό συνδικαλισμό που μας προτείνουν κάποιοι .

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

ΤΟ ΔΣ του Σωματείου

Διαβάστε επίσης

Αφήστε το Σχόλιό σας