Ξεκινούν οι εκταφές στο κοιμητήριο Πρέβεζας

Ξεκινούν οι εκταφές στο κοιμητήριο Πρέβεζας λόγω του οξυμένου προβλήματος από την έλλειψη χώρου

Ειδοποιητήρια για την τετραετία 2004-2008-Δημιουργία και νέου οστεοφυλακίου

Για το πρόβλημα έλλειψης χώρων ταφής στο κοιμητήριο της Πρέβεζας που είναι έντονο για πολλά χρόνια μίλησε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο δήμαρχος Νίκος Γεωργάκος, μετά την αναφορά της προέδρου του πολιτιστικού συλλόγου Αγία Τριάδα κ. Έλλης Γκάνα για παράνομες εργασίες στο κοιμητήριο του Νεοχωρίου.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο στην επόμενη συνεδρίαση θα γίνει συνολική συζήτηση για τα κοιμητήρια σε όλες τις δημοτικές ενότητες που θα αποκτήσουν και κανονισμό λειτουργίας. Όσον αφορά στο νέο κοιμητήριο του Δήμου Πρέβεζας ο κ. Γεωργάκος αναφέρθηκε στη μικρή ανταπόκριση που υπήρξε στις ανακοινώσεις για εκταφές που πρέπει να γίνουν λόγω του πιεστικού αυτού προβλήματος, όπως προβλέπουν η Κανονιστική Διάταξη Λειτουργίας των Κοιμητηρίων και ο σχετικός νόμος, σημειώνοντας ότι από αύριο κιόλας η αρμόδια υπηρεσία θα κινηθεί ονομαστικά ώστε να γίνουν εκταφές από το 2004 έως το 2008.

Τα κοιμητήρια είναι χώροι ταφής και θα πρέπει να έχουν κανονισμό λειτουργίας είπε ο δήμαρχος και πρόσθεσε ότι ο δήμος θα προχωρήσει στην κατασκευή και νέου οστεοφυλακίου στην Πρέβεζα. Τέλος ο κ. Γεωργάκος τόνισε ότι αν θα γίνει νέο κοιμητήριο στην Αγία Τριάδα είναι ένα θέμα που θα συζητηθεί στο επόμενο Δημοτικό συμβούλιο.

πηγή : Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας

Διαβάστε επίσης

Αφήστε το Σχόλιό σας