Ζηρός : Προεκλογική οσμή με γεύση κεμπάπ

Προεκλογική οσμή με κεμπάπ  και κρασί  σε «συνάντηση φίλων» -όπως την χαρακτήρισε η αξιόπιστη πηγή μας-  που έλαβε χώρα το Σάββατο σε  κεντρικό κατάστημα της Αθήνας, φημισμένο για το ανατολίτικο, εκλεκτό, παραδοσιακό έδεσμα.

Πολιτική συγκέντρωση την χαρακτηρίζουμε εμείς, κρίνοντας από τη σύνθεση της παρέας που ήταν  100 % πολιτικοποιημένη , ιδεολογικά διευρυμένη και με πολύ εντοπιότητα από τον Δήμο Ζηρού. Πως αλλιώς θα μπορούσε να χαρακτηριστεί από την στιγμή που πολλά από τα πρόσωπα δεν διατηρούσαν μέχρι χθες διαπροσωπικές σχέσεις ;

Όπως αναφέρει η άριστα πληροφορημένη πηγή, στο τραπέζι των έντεκα (11) έπεσαν όλα τα θέματα που απασχολούν τον Ζηρό :  Ανεμογεννήτριες, φωτοβολταϊκά, λατομεία, αδέσποτα, καθημερινότητα και «τρελά φορτηγά». Προς χάριν της συζήτησης (υποτίθεται) ζητήθηκαν διευκρινήσεις  -σε ανοιχτή ακρόαση- από εν ενεργεία δημοτικούς συμβούλους , οι οποίοι χαιρέτησαν την πρωτοβουλία. (Γεγονός απόλυτα διασταυρωμένο) .

Η  παρουσία παραδοσιακού στελέχους του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ από την Ήπειρο και πρεβεζάνου Νεοδημοκράτη που μπαινοβγαίνει στην Πειραιώς ,  άλλα και  το προφίλ των προσώπων φανερώνει και το ιδεολογικό στίγμα της παρέας .

«Προσδιοριζόμαστε ως μια «Ένωση Κεντροδεξιών και Κεντροαριστερών Πολιτών » η οποία επιβάλλεται να συμμετέχει στην πολιτική ζωή του Δήμου Ζηρού, προτάσσοντας ολοκληρωμένο αναπτυξιακό σχέδιο», μας διεμήνυσε η πηγή και συνέχισε :«Οι θιασώτες της 21ης Απριλίου και οι αποτυχημένοι παλιοκομματικοί  ΠΑΣΟΚοι δεν έχουν καμιά θέση ανάμεσά μας»

«Όχι ένα αλλά δύο είναι τα προτεινόμενα πρόσωπα που εν δυνάμει μπορούν να ηγηθούν της προσπάθειας…..» μας απάντησε στην εύλογη, σχετική ερώτησή μας, φωτογραφίζοντας πράγματι δύο πολύ «ισχυρά χαρτιά».

Στη συνάντηση αναλύθηκαν και άλλα ζητήματα  όπως η επιρροή των οι εθνικών εκλογών που προηγούνται των αυτοδιοικητικών , χωρίς να λείψουν τα εκατέρωθεν πειράγματα και οι προβλέψεις για την στελέχωση  των ψηφοδελτίων  των κομμάτων στο νομό Πρέβεζας.

Την Κυριακή,επομένη της συγκέντρωσης, οι επτά πήραν το δρόμο της επιστροφής για τα πάτρια εδάφη, όπου δόθηκε το επόμενο ραντεβού, με προβατίνα και τσίπουρο αυτή τη φορά.

 Όλα δείχνουν πως εκκολάπτεται μια νέα Δημοτική Παράταξη.

Αν ευδοκιμήσει τότε η σύσταση και η σύνθεση της δεν θα είναι απλώς ένα βότσαλο στη Λίμνη Ζηρού αλλά  φλεγόμενος μετεωρίτης στα καταπράσινα νερά της !!

Θα παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις…

Διαβάστε επίσης

Αφήστε το Σχόλιό σας